Felsökare till Alstom i Helsingborg

Publiceringsdatum: 2024-07-09

Letar du efter anställning inom installation, drift, underhåll? Alstom Transport AB söker just nu efter en fordonstekniker/bilmekaniker/personbilsmekaniker och du kan vara den de letar efter. Alstom Transport AB söker någon som vill arbeta heltid under 6 månader eller längre. Kanske är det du?

Denna tjänst finns tillgänglig i Lund som är tjänsteorten. Företaget Alstom Transport AB erbjuder just nu spännande karriärmöjligheter. Om du vill jobba som fordonstekniker/bilmekaniker/personbilsmekaniker har de nu ett ledigt jobb - kolla in annonsen för att se om du har rätt erfarenhet. Sök jobbet som fordonstekniker/bilmekaniker/personbilsmekaniker hos Alstom Transport AB och ta chansen att ta din karriär till nästa nivå. Ansök senast torsdag den åttonde augusti 2024.


Jobbannons

På Alstom förstår vi transportnätverk och vad som rör människor. Från höghastighetståg, tunnelbanor, monorails och spårvagnar, till nyckelfärdiga system, tjänster, infrastruktur, signalering och digital mobilitet, erbjuder vi våra olika kunder den bredaste portföljen i branschen. Varje dag leder 80 000 kollegor vägen till grönare och smartare mobilitet över hela världen och förbinder städer när vi minskar koldioxidutsläppen och ersätter bilar.

Är du vår nya Felsökare i Helsingborg?

Har du en bakgrund inom felsökning? Har du viljan att utvecklas, uppskattar lagarbete och gillar att lösa tekniska utmaningar? Vill du bli en del av ett globalt världsledande företag?? Då kan det vara dig vi söker!

Din framtida roll

Du rapporterar till produktions chef och arbetar tillsammans med andra felsökare som hjälper dig att komma in i arbetet och teamet på bästa sätt.

Vi tror att du redan idag jobbar med felsökning och reparationer av mekaniska, elektriska, pneumatiska samt digitala styrsystem.

Dina arbetsuppgifter är varierande med fokus på felsökning men innefattar även avhjälpande och förebyggande underhåll, upparbetning och montering. Skiftgång förekommer och du kommer även samarbeta tätt tillsammans med våran teknikavdelning.

Som felsökare kommer du arbeta med fordonstypen X61 där du utför systematisk felsökning och supportar våra servicetekniker vid tekniska problem.

I tjänsten ingår även att:

· Utföra felsökning, reparationer och förebyggande underhåll av X61 fordon

· Avrapportera utförda arbeten i avsedda system samt eventuella fel och brister i berörda system.

· Bidra till förbättringar gällande säkerhet, miljö, arbetsmiljö genom att bl.a. rapportera upptäckta felaktigheter och/eller brister på fordon och dokumentation.

· Utföra provning och idrifttagning av fordon enligt instruktioner.

· Göra teknisk analys av fel, tekniska driftproblem mm och även föreslå såväl avhjälpande som förebyggande åtgärder.

· Delaktig i provinstallationer på fordon och/eller fordonssystem

· Hantera rapportering av fältdata samt annan administration av blanketter mm.

· Supporta validering av underhållsdokumentation.

· Vara uppdaterad angående förändringar i underhållsdokumentation.

Meriterande

· Felsökare inom tågbranschen

· Felsökare inom elektronik

Vem är du?

Du har många års erfarenhet av felsökning och en stor teknisk kompetens. Som person är du strukturerad och tycka om att arbeta efter tydliga processer. Vi tror även att du tycker om att jobba mot deadlines för att få ut tågen i tid. Du är bra på att organisera och planera ditt arbete väl.

Du har en start analytisk förmåga för att kunna komma fram till rätt slutsatser och lösa våra tekniska utmaningar. Som felsökare behöver du förstå problemet och kunna förmedla detta på ett tydligt sätt till dina kollegor. Även kunna förklara teknisk information till andra medarbetare på depån. Vi tror även att du har ett stort tålamod för att kunna arbeta igenom problem utan stress.

För att lyckas i rollen

Vi värdesätter passion och attityd framför erfarenhet. Det är därför vi inte förväntar oss att du har alla färdigheter. Istället har vi listat några som vi tror kommer hjälpa dig att lyckas och växa i den här rollen:

· Utbildning/erfarenhet eller en stor passion för el, teknik och felsökning

· Du behöver ha goda kunskaper inom el

· Erfarenhet eller förståelse för tekniskt arbete inom flyg-, industri- eller fordonbranschen eller likande där reparation och felsökning av mekaniska, elektriska, pneumatiska samt digitala styrsystem tillhört din vardag

· Kunskap av felsökning och förmåga att lösa komplexa problem

· Goda språkkunskaper i svenska och engelska

· Kännedom om tågbranschen är meriterande

För att bli auktoriserad som felsökare behöver våra medarbetare genomgå Alstoms interna utbildningsprogram med godkänt resultat. Denna utbildning genomförs under ordinarie arbetstid och utan kostnad.

Då arbetsuppgifterna är av betydelse för trafiksäkerheten krävs godkänd medicinsk hälsoundersökning innan eventuell anställning kan påbörjas, detta ombesörjer Alstom

Sånt du kommer att gilla

Följ med oss på en livslång transformativ resa - järnvägsindustrin är här för att stanna, så att du kan växa och utveckla nya färdigheter och erfarenheter under hela din karriär.

· Njut av stabilitet, utmaningar och en långsiktig karriär fri från tråkiga dagliga rutiner

· Samarbeta med tvärgående team och hjälpsamma kollegor

· Bidra till innovativa projekt

· Utvecklas inom företaget

· Dra nytta av vår investering i din utveckling genom prisbelönt lärande

Du behöver inte vara en tågentusiast för att trivas hos oss. Vi garanterar att när du kliver på ett av våra tåg med dina vänner eller familj kommer du att vara stolt. Om du är redo för utmaningen vill vi gärna höra från dig!

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnAlstom Transport AB
LönFast månads- vecko- eller timlön
Omfattning6 månader eller längre
Organisationsnummer5560589094
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeFordonstekniker/Bilmekaniker/Personbilsmekaniker
YrkesområdeInstallation, drift, underhåll

Ansökan

Alstom Transport AB söker en person till denna tjänst som fordonstekniker/bilmekaniker/personbilsmekaniker med placerings i Lund. Om det låter intressant att arbeta som fordonstekniker/bilmekaniker/personbilsmekaniker hos Alstom Transport AB skickar du in din ansökan senast 2024-08-08.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Besiktningstekniker till vår station i Helsingborg-Ättekulla

Besikta Bilprovning i Sverige AB söker en person till tjänsten som fordonstekniker/bilmekaniker/personbilsmekaniker i Helsingborg.

2024-07-08

Mer info

Vi söker kyltekniker/mekaniker till Thermo King i Helsingborg

Svensk Autorekrytering AB söker en person till tjänsten som fordonstekniker/bilmekaniker/personbilsmekaniker i Helsingborg.

2024-07-19

Mer info

Bildemontör sökes till Atracco

Eterni Sweden AB söker en person till tjänsten som fordonstekniker/bilmekaniker/personbilsmekaniker i Helsingborg.

2024-06-26

Mer info